Начало / Свят / Адвокат от Мисула нападна Джон Кракауер и го обяви за лъжец

Адвокат от Мисула нападна Джон Кракауер и го обяви за лъжец

Жител на град Мисула нарече бестселъровия автор Джон Кракауер „лъжец“ това стана на единственото представяне на новата книга на създателя на хитовете „Сред дивата пустош“ и „В разредения въздух“: „Missoula: Rape and the Justice System in a College Town“. Новото изследване на Кракауер разказва за поредица изнасилвания в американски университет в Монтана, САЩ между 2010 и 2012 г.. Нехудожественото издание излезе на англоезичния книжен пазар на 21 април.

Кракауер обяви, че няма да прави специално турне за представяне на книгата си, но държи да се срещне с жителите на града, за който пише. Над 550 местни жители от  Мисула го посрещнаха приятелски и топло, но лекцията му бе прекъсната от един гражданин, обявил себе си за адвокат Томас Доув, който го напдна с думата „Лъжец“ и го обвини, че е нарушил законите на щата, като е огласил конфединциални документи в книгата си. Въпреки нарастналото напрежение в залата Кракауер настоя да изслуша критика си и да отговори на неговите въпроси.

Кракауер е писател и алпинист, роден през 1954 г. Пише нехудожествени книги, свързани най-често с планинското изкачване.

Свързани заглавия

Джон Кракауер ще публикува книга за поредица изнасилвания в американски университет

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …