Начало / България / „Хеликон Стара-Загора“ ще се превърне в „читателско гнездо“ в Нощта на литературата

„Хеликон Стара-Загора“ ще се превърне в „читателско гнездо“ в Нощта на литературата

„Хеликон-Стара Загора“ ще се превърне в „читателско гнездо“ в Нощта на литературата. По традиция тя се отбелязва вечерта на 13 май.

Книжарницата на  ул. „Цар Симеон Велики“ 100 ще бъде едно от седемте места в града, в които между 18 и 21 часа актьори или други публични личности ще четат откъси от произведения на австрийски, английски, испански, полски, руски, унгарски и български автори. Уляна Кьосева – експерт „Връзки с обществеността“ в Държавна опера Стара Загора и Елена Ангелова – председател на Областния съвет на Съюз на ветераните от войните на България, ще четат откъси от „Budapest Noir“ на унгарския писател Вилмош Кондор.

Слушателите ще получават печат в специално изготвената за целта брошура пътеводител и ще се отправят към следващото читателско гнездо. Събралите поне 6 печата участват в томбола с награди, която ще се проведе в 21,30 ч в регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Свързани заглавия:

11 български града ще участват в Нощта на литературата

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …