Начало / Свят / През октомври ще излезе книга за историята на „Дъ Ху“

През октомври ще излезе книга за историята на „Дъ Ху“

През октомври тази година ще излезе книга за историята на една от най-влиятелните британски рок банди, „Дъ Ху“, съобщи thebookseller.com. Изданието, озаглавено „The Who: The Official History“, ще бъде публикувано от издателство „Virgin Books“.

Тази година се отбелязват 50 години от първия албум на „Дъ Ху“ – „My Generation“. Освен с книгата, ще бъде и готова компилация с най-големите хитове на групата и световно турне. Книгата ще бъде писана заедно с основателите Пийт Таунзенд и Роджър Долтри. Тя ще разкаже историята на бандата от началото в годините след Втората световна война във Великобритания до превръщането на състава в един от ключовите за историята на рокендрола. „Дъ Ху“ са продали над 100 милиона копия от свои албуми.

В „The Who: The Official History“ ще има и непубликувани досега материали, включително текстове на песни, снимки и интервюта.

„Дъ Ху“ е основана през 1964 г. Групата има 11 студийни албума. Съставът получава признание както за изпълненията си на живо, така и за работата си в студиото. Запазена марка на Таунзенд е движението с ръка, при което описва пълен кръг, докато свири на китара.

Свързани заглавия
Издателства в битка за мемоарите на Пийт Таунзенд