Начало / България / Многодетните получиха преференции в библиотеката в Габрово

Многодетните получиха преференции в библиотеката в Габрово

На специални преференции се радват многодетните семейства, които записват децата си за членове на регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“ в Габрово, съобщи „Дарик Радио“.

Семействата, чието дете е записано в детския отдел на библиотеката, ще ползват намаление при записване на другите си деца – 2,00 лв. за второ дете в семейството и безплатна регистрация за трето дете. Родителите, които искат да ползват тази възможност, както и техните деца трябва да представят лична карта, актове за раждане и ученическа карта на детето, което се регистрира. Право на безплатна регистрация в библиотеката имат носителите на званието „Почетен гражданин на град Габрово“, на Априловска награда за литературно творчество и деца от специализирани заведения за социални услуги.

Въведената в библиотеката в края на 2014 г. нова електронна система за обслужване позволява по-справедливо начисляване на обезщетенията за просрочие. След изтичане на срока за връщане на заетите библиотечни единици, потребителят заплаща обезщетение, което се изчислява автоматично – 0,01 лв. на ден за всеки библиотечен документ. „Денят без глоби“, за който досега се смяташе всяка последна сряда на месеца – отпада.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …