Начало / Свят / Мащабна рекламна кампания по случай 50-годишнината на романа „Стоунър”

Мащабна рекламна кампания по случай 50-годишнината на романа „Стоунър”

Издателска къща „Vintage” ще организира рекламна кампания по случай 50-годишнината на класическия роман на Джон Уилямс, „Стоунър”. Ще бъде съживен профила в „Туитър” #weareallStonersnow. Издателите ще предлагат по 2 копия на потребителите – едно за четене и едно за подарък. Изданието ще бъде представено и в програмата „Book on One” на ирландското радио „RTE1”.

„Стоунър” излиза за първи път през 1965 г., но не става много популярна. Тя обаче впечатлява критиците и е издавана неколкократно през годините. За последно това се случи през 2012 г. След положителни коментари на писателите Рут Рендъл, Джулиан Барнс и Иън Макюън, романът се превърна в бестселър. „Стоунър” излезе и на българския книжен пазар.
За първи път вдовицата на Джон Уилямс, Нанси, коментира изненадващия успех на „Стоунър” след толкова години.

„Джон щеше да бъде толкова шокиран, колкото и аз съм в момента, от топлото посрещане на „Стоунър” от страна на съвременните читатели.”

Джон Уилямс (1922-1994) е роден и израсъл в Тексас. Автор е на три романа: „Бъчърс Кросинг”  за първопроходците в Дивия запад от ХІХ век, „Август” за първия римски император, обявен за най-добра белетристична творба за 1973 година, и „Стоунър”, от който само за последните две години са продадени над един милион екземпляра. Колкото и различни да са на пръв поглед книгите на Джон Уилямс,  те са обединени от голямата обща тема: цената на успеха, горчилката от житейските разочарования, бремето на неоправданите ни надежди, достойнството като единствената ценност, която ни принадлежи изцяло.

Свързани заглавия
„Лабиринт“ издаде епохалния „Август” на Джон Уилямс

„Стоунър” стана книга на годината на книжарници „Уотърстоунс”

Стоунър”, изненадващият бестселър на 2013 г., ще излезе и на български

Книги от Джон Уилямс тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 14  юли. Изданието …