Начало / България / „Утре в десет на Луната“ на Благовеста Пугьова с премиера в Пловдив

„Утре в десет на Луната“ на Благовеста Пугьова с премиера в Пловдив

Стихосбирката „Утре в десет на Луната“ на Благовеста Пугьова ще има премиера на 9 април, четвъртък, от 19 ч в пловдивския арт клуб „Библиотеката“, съобщи издателство „Жанет 45“. Това е и първата книга на младата поетеса.

„Да. Това момиче има огромен талант. Аз разбирам от тия неща. Аз имам силна интуиция за това – и съм съвсем наясно кога виждам земетресение и кога го усещат костите ми. Това момиче е земетресение – тихо, шумно, всякакво. Много силна поезия, аз съм възхитен, трогнат, зарадван – и се чудя какво да кажа! Та не се ли мълчи в такива случаи? Но аз не искам да мълча в такива случаи! Аз искам да извикам тихо, строго и упорито към бездната на Другите Хора: Хей, тук има още един Голям Поет! Благовеста…”, категоричен е Калин Терзийски.

Благовеста Пугьова е родена на Благовещение през 1987 г. Завършва финанси в УНСС и данъчно право в „London School of Economics“. Инициатор е на кампанията „Подарете книга” – мрежа от доброволци, които подаряват книги и приятелство на деца, лишени от родителска грижа. Пише поезия, публикувала е в различни интернет и печатни издания.

 „Утре в десет на Луната“ тук

Прочетете още

Zamirisva na more Print 3

Нова стихосбирка от Георги Борисов

Освен оригиналните текстове на стихотворенията, по които композиторът Стефан Димитров създаде през последните десетилетия знаменити …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.