Начало / България / „Детството и семенцата на щастието“ дава отговор в какво се крие щастието на малчуганите

„Детството и семенцата на щастието“ дава отговор в какво се крие щастието на малчуганите

Книга от известния американски  клиничен психолог Едуард Халоуел излезе на книжния пазар у нас. Тя е със заглавие „Детството и семенцата на щастието. Пет стъпки към това децата да открият радостта“ и е издание на „Изток-Запад“.

В книгата си Халоуел предлага план, състоящ се от 5 стъпки (близост, игра, практика, майсторство и признателност), които всеки родител може да използва, за да помогне на децата си да растат щастливо и да се развиват пълноценно. Този план може да се прилага не само от родителите, но също и от учители, както и от всеки, който се занимава (не)професионално с деца. Книгата запознава читателите с това какво реално има значение в детството и какво не, предлагайки практични опорни точки, систематизирани в петте стъпки. Безусловната любов, поуките от детството на самите родители, как да се съхрани позитивната енергия, която носят децата и как те да израснат уверени в себе си – това е само малка част от предлагания от д-р Халоуел план. Ученият смята, че човешката близост и връзката с детството са ключът към щастието, а всяка една от тези стъпки води към следващата. „Детството и семенцата на щастието“ е изпълнена с радост и човещина книга за магията на безгрижното детство, за близостта между родители и деца, за изграждането на самоуверени, ценящи и радващи се на живота личности.

Д-р Едуард Халоуел е специализирал в работата с деца и подрастващи. Преподавател е в Харвардския медицински факултет и е директор на Центъра за когнитивно и емоционално здраве „Халоуел“ в Съдбъри, Масачусетс, за амбулаторно лечение на деца и възрастни с широк спектър от емоционални проблеми и обучителни трудности. Автор е на множество книги, обхващащи различни психологически теми, сред които стресът, тревогата, проблемите с вниманието и др.

„Детството и семенцата на щастието. Пет стъпки към това децата да открият радостта“ тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …