Начало / Любопитно / „Къде си, Бернадет“ от Мария Семпъл (анотация)

„Къде си, Бернадет“ от Мария Семпъл (анотация)

Бестселърът „Къде си, Бернадет“ от Мария Семпъл излиза на бял свят през 2012 г. и още с появата си печели много страстни почитатели. Режисьорът на номинирания за „Оскар“ за „Най-добър режисьор“ филм „Юношество“ – Ричард Линклейтър, се е заел с екранизацията на книгата, а премиерата на филма е насрочена за 2016 г.

„Преди няколко години изпаднах в творческа криза. Оплаквах се за това на мой приятел от Лос Анджелис, докато един ден не му писна и не ми каза: „Мария, ти трябва да пишеш. Ако не започнеш да пишеш, ще се превърнеш в заплаха за обществото“. И тогава изведнъж осъзнах, че това токсично самосъжаление, беззащитност, любов и артистична парализа, които са ме завладели, са всъщност някак забавни“, споделя Семпъл. В този момент се ражда образът на Бернадет и само след четири месеца първият ръкопис на „Къде си, Бернадет” е вече готов.

Бернадет Фокс е известна. За нейния съпруг – гуру от „Майкрософт“, тя е безстрашно отстояващ мнението си партньор; за майките на възпитаниците на едно частно училище в Сиатъл – срам; за експертите в областта на дизайна – архитект-новатор, а за петнайсетгодишната Бий – най-добра приятелка и просто Мама.

Историята започва с едно обещание: ако дъщерята на Бернадет –осмокласничката Бий –завърши успешно учебната година, тя и семейството ѝ ще се отправят на незабравимо пътешествие до Антарктика. Ден преди мечтаното пътуване обаче талантливата архитектка, страдаща от агорафобия, Бернадет изчезва. За да намери майка си, Бий прави и невъзможното. Тя събира имейли, официални документи, тайна кореспонденция и води собствено разследване за изчезването ѝ. Разплитането на мистериите е гарнирано с много хумор, който няма да ви позволи да оставите книгата до самия ѝ край.

„Къде си, Бернадет“ е свежа, и забавна, и изискана книга, но най-хубавото е, че нямах никаква представа какво ще се случи на следващата страница. Беше диво препускане“ – споделя американската писателка Кейт Аткинсън. „Къде си, Бернадет” е вълнуващо пътуване с освежаваща доза чувство за хумор, роман, който проследява силата на любовта на една дъщеря към майка ѝ.

„Къде си, Бернадет“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timthumb

Джон Гришам и Джордж Мартин на бунт срещу изкуствения интелект

Страхуват се, че ще останат без работа Известни имена от бранша се сдружиха, като планират …