Начало / България / Новият роман на Вал Макдърмид излиза на български

Новият роман на Вал Макдърмид излиза на български

Пет месеца след като на англоезичния книжен пазар излезе „Пътят на скелета“, психологическият трилър  на Вал Макдърмид ще бъде публикуван и на български. Очаква се романът на бъде в книжарниците от 25 март, съобщи издателство „Еднорог“. В  „Пътят на скелета“ Макдърмид връща читателя към времето на войната в Югославия. Главен герой е инспектор Карен Пири от отдел „Студени досиета“.

С изключително майсторство Вал Макдърмид жонглира с много сериозни теми – от геноцида и етническото напрежение до обикновеното човешко предателство, а историческите сцени като обсадата на Дубровник са написани с присъщия й талант и внимание към детайла.

Шотландката Вал Макдърмид е сред най-добрите автори на психологически трилъри в света. Изключително популярна е не само на стария континент, но е публикувана в многомилионни тиражи и в САЩ.  Лауреат е на множество награди, като престижното отличие “Златен кинжал” за най-добър криминален роман на Асоциацията на писателите на криминални романи – негови носители са автори като Иън Ранкин, Рут Рендъл и Джон льо Каре.

Свързани заглавия

Войната в Югославия е в основата на новата книга на Вал Макдърмид

Вал Макдърмид подкрепя отделянето на Шотландия от Великобритания

Вал Макдърмид ще се рекламира на футболни екипи

Литературна морга в Шотландия

Вал Макдърмид: Ако започвах днес, нямаше да направя кариера като писателка

Излезе версията на Вал Макдърмид на „Абатството Нортангър“ от Джейн Остин

Вал Макдърмид с пореден съспенс трилър

13 велики писателки на мистерии

Книги от Вал Макдърмид тук