Начало / Свят / Джон Бойн пише отново роман за Втората световна война

Джон Бойн пише отново роман за Втората световна война

След като стана световноизвестен с драматичния си бестселър „Момчето с раираната пижама“, Джон Бойн отново пише роман, чието действие се развива през Втората световна война, съобщи thebookseller.com. Новата му книгата ще бъде озаглавена „The Boy at the Top of the Mountain“ и ще излезе на англоезичния книжен пазар на 24 септември. Издателство е отдела за детска литература на „Penguin Random House“.

Главният герой в „The Boy at the Top of the Mountain“ е сирак на име Пиеро. Той е изпратен в дома на Адолф Хитлер и Фюрера го взима под крилото си.

„Излизането на нов роман от Джон Бойн винаги е събитие. „The Boy at the Top of the Mountain“ ще се хареса на верните му читатели и ще му спечели и много нови“, сподели издателят Саймън Треуин.

Джон Бойн е роден в Дъблин, Ирландия, през 1971 г. Има 8 романа за възрастни и 3 за деца. Книгите му са преведени на 42 езика. „Момчето с раираната пижама” е най-успешната му творба, като е продадена в над 5 милиона копия по целия свят. Произведението беше бестселър № 1 на „Ню Йорк таймс”. Романът е филмиран през 2008 г. Той може да бъде намерен и в българските книжарници.

Свързани заглавия
Излезе нова книга на Джон Бойн
Джон Бойн е номиниран за награда, която насърчава справедливост и равенство сред децата

Джон Бойн: Няма значение дали пишеш за деца или възрастни, важното е историята да е добра
Джон Бойн начело на инициатива с цел образование и благотворителност
„Момчето с раираната пижама” е любимата книга на Рафаел Надал

„Момчето с раираната пижама” тук

Фото: johnboyne.com

Прочетете още

Hitler bez cenzura-FIN2

„Хитлер без цензура”: какво споделя фюрерът пред най-близките си на маса

Дословните записи на разсъжденията на Хитлер пред неговите най-приближени сътрудници в щабквартирата в периода 1941–1942 …