Начало / Любопитно / „Животът ми като автор на комикси“ от Дженет Тажиян (анотация)

„Животът ми като автор на комикси“ от Дженет Тажиян (анотация)

След като изпробва кариерите на таен агент и екшън герой  („Животът ми като таен агент“, „Животът ми като екшън герой“ ) Дерек е готов за следващото приключение – да бъде автор на комикси. Всичко започва с пристигането нов ученик. Казва се Умберто и се придвижва с инвалидна количка. В пристигането му Дерек вижда намесата на съдбата за решаване на един от най-наболелите си проблеми – скорошното заминаване на симпатичното маймунче Франк, което е настанено в дома на семейство Фалън, докато порасне достатъчно, за да  бъде обучено да помага на хора с увреждания.  Ако Франк отиде да живее с Умберто и да му помага всички ще са доволни – най-вече Дерек, чийто нов приятел ще остане в града.  Такъв поне е планът – план, който си остава мечта.

Умберто не желае помощ, но очевидно иска да превърне Дерек в посмешище и бързо привлича всички на своя страна. Кой не би повярвал на мило хлапе, което се предвижва на колела?

За капак се оказва, че освен в тормоза Умберто е доста добър и в рисунките, особено когато краде чужди идеи. Какво може да направи Дерек в тази неприятна ситуация и как да спре подигравките, преди да е станал мишена на цялото училище? Навярно отговорът се крие в създадения от него комикс „СУПЕР ФРАНК“!

Поредицата „Историите на Дерек“ бързо намери своето място в библиотеката на младите читатели, а пакостливия, но добросърдечен, Дерек спечели сърцата им. Съвременен, щур и страдащ от същите ежедневни проблеми като тях, той им показа, че могат да намерят себе си сред страниците на книгата и превърна не-толкова-любимото занимание „четене“ в желано забавление.

Първата книга от поредицата „Животът ми като таен агент“ е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно“ за любима книга на българските деца.

ЗА АВТОРА

Дженет Тажиян е автор на множество популярни в САЩ романи за деца и тийнейджъри. „Животът ми като таен агент“ е първата книга от нейната поредица „Историите на Дерек“, която вече се превърна в международен хит, преведен на 13 езика.

ЗА ИЛЮСТРАТОРА

Джейк Тажиян рисува илюстрации към различни думички върху картончета още от началното училище (в момента е на петнайсет) и вече има куп, по-висок от къща. Джейк обича да разхожда кучето си Синдър всяка сутрин.

„Животът ми като автор на комикси“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!