Начало / България / Изложбата „Духовното наследство на Учителя Петър К. Дънов” ще гостува и в Шумен

Изложбата „Духовното наследство на Учителя Петър К. Дънов” ще гостува и в Шумен

Документална изложба „Духовното наследство на Учителя Петър К. Дънов” ще гостува в Шумен. Тя ще бъде открита утре, 13 март, в библиотека „Стилиян Чилингиров”от 18,00 ч. Куратор е доц. д-р Цветолюб Нушев. В началото на февруари експозицията беше представена и във Варна.

Изложбата е по повод 150 години от рождението на Петър Дънов. За първи път тя беше показана миналата година в  Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. В нея са изложени оригинални ръкописи и документи, лични вещи на Учителя, първи издания на неговите беседи, сред които са оригиналното лично тефтерче на Петър Дънов от 1899 г. Между експонатите са и оригинални писма на Петър Дънов до д-р Георги Миркович 1898-1902 г., както и първи издания на книгите и беседите, портрет на Петър К. Дънов (1923) от художника Борис Георгиев (1888-1962). Посетителите ще имат възможност да разгледат и лични вещи на Учителя – лупа, чашка за кафе, барометър, радиоапарат, книги с автограф, подарени на Дънов.

Изложбата проследява ранните му години, следването в Бостън, САЩ, дейността му в България. Представени са над 100 документа, снимки, книги, картини и вещи от фондовете на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и на Бяло братство.

Свързани заглавия

Петър Дънов: Любовта е храна на живота (11 книги от и за Учителя)

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bfbe95ae-f7f6-432b-8447-3b8ff08d954e

Суперизложбата на Вермер се превърна в събитието на годината

Ще продължи до началото на юни Туристическите агенции откриха нова ниша – изложба! Туровете до …