Начало / Свят / Новото поколение предпочита печатните пред електронните книги

Новото поколение предпочита печатните пред електронните книги

Проучване, резултатите от което бяха публикувани в „Уошингтън Поуст“, показва, че новото поколение предпочита печатните пред електронните книги. Т. нар. поколение Y на родените между 1980 г. и първите години на новия век иска да чете книгите в традиционния им формат, а не на четец или таблет. Изследването е дело на „University of Washington“.

Една от причините е фактът, че текстът на хартия се запомня по-добре от текста на екран. Хората запомнят детайлите като запаметяват начина, по който те изглеждат на страницата. Това е невъзможно, когато се чете на дигитален носител.

Американският вестник посочва, че най-запалените читатели на традиционни книги са на възраст между 18 и 29 години. Именно поради тази причина преходът на учебните материали от хартиен в електронен формат продължава да се бави. Той не прилича на революция, а по-скоро на постепенна еволюция в най-добрия случай.

Не трябва да се отричат и ползите от четенето на четец, таблет или смартфон. Достъпът до допълнителна информация е по-лесен, а електронните издания почти винаги са по-евтини. Освен това, изданията с научно или математическо съдържание имат линкове към онлайн източници, които много помагат при обясняването на концепцията в книгата.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …