Начало / България / Людмил Станев представя новата си книга в бургаско кафене

Людмил Станев представя новата си книга в бургаско кафене

Людмил Станев ще представи новата си книга „Рязко“ в Бургас на 26 февруари, четвъртък, съобщи агенция „Фокус“. Ценителите на интелигентния хумор могат да се срещнат с него от 18.30 часа в кафене „Ромео и Жулиета“ на ул. „Успенска“ № 5.

Людмил Станев е български писател, публицист, сценарист, медик по образование. Автор на „Няма такава книга“, „Неприятният татарин“, „Ненакърнимо“, „Малка нощна приказка“, за която получи награда „Христо Г. Данов“ за детска литература, съвместно с илюстратора Красимир Добрев, „По-малко“. Последната му публикувана книга е от 2008 г. – „Приятели мои“.

„За цяло едно поколение появата на Людмил Станев е вече само история. Завиждам на това поколение, което ще го открие едва с това издание. И съм сигурен, че то ще преживее това, което и ние преживявахме с появата на всеки негов текст. А то е радост. Радостта да четеш интелигентно и свободно написани текстове, в които хуморът е висок, по образеца на Аристофан, и смешен като у братя Маркс, Монти Пайтън и Уди Алън, взети заедно. Радост да усетиш истинските игрови възможности на езика, на българския език, който до появата на тези текстове не познаваше своите дадаистични, своите сюрреалистични и изобщо своите авангардистични възможности“, казва за колегата си критикът Младен Влашки, който работи със Станев в пловдивското литературно списание „Страница“.

Книги от Людмил Станев тук

 

Прочетете още

20191203_184808

„Хеликон“ в Търговище отпразнува две години и получи приветствие на диалект от Торлака

Книжарницата вече е важно място за срещи в града Макар и за толкова кратко време, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.