Начало / Свят / Майкъл Муркок смесва автобиография и фентъзи в новия си роман

Майкъл Муркок смесва автобиография и фентъзи в новия си роман

Новият роман на Майкъл Муркок ще комбинира автобиографични и фентъзи елементи, съобщи „Гардиън“. Книгата на влиятелният фантаст е със заглавие „The Whispering Swarm“ и ще излезе на англоезичния книжен пазар през юли тази година. Авторът казва, че се е опитал да направи нещо невиждано досега.

Действието в „The Whispering Swarm“ се развива в Лондон след Втората световна война. Градът отчаяно се опитва да стъпи на краката си. Муркок смесва елемнти от своя живот, като работата му в британската преса и началото на интереса му към писането. В същото време читателите ще се насладят и на приключения в паралелни вселени, населени с мускетари, магьосници и бягащи от закона въоръжени жени.

Писателят казва, че е изпитвал сериозни трудности да завърши книгата си си, защото е искал да смеси успешно факти от живота си, историческа проза и свръхестествени елементи. Желанието му било да напише такава книга, каквато никога досега не е чел. „The Whispering Swarm“ ще бъде издадена от „Gollancz“. През следващите 3 години трябва да излязат и още 2 продължения на книгата.

75-годишният Макъл Муркок е един от най-важните автори в жанровете научна фантастика и фентъзи. Публикувал е над 70 романа и 160 разкази и новели. Получил е почти всяка съществуваща литературна награда, свързана с тези жанрове. Връчен му е приз за цялостен принос към научната фантастика през 1999 г., а през 2001 г. беше включен в Залата на славата на научната фантастика. Муркок беше удостоен с титлата „Гранд Мастър“ през 2007 г. Той е повлиял автори като Алън Мур и Нийл Геймън.

Книги от Майкъл Муркок тук

Фото: goodreads.com