Начало / България / „Доклад на зелената амеба за химическия молив“ с премиера в кино „Влайкова“

„Доклад на зелената амеба за химическия молив“ с премиера в кино „Влайкова“

„Доклад на зелената амеба за химическия молив“ – дебютният роман на Велина Минкова, ще има премиера на 19 февруари, четвъртък, в столичното кино „Влайкова“. Ето и прессъобщението на издателство „Колибри“:

„Уважаеми пионерчета, комсомолци и ентусиасти! Моля, явете се в четвъртък, 19 февруари, точно в 19:00 часа в кино „Влайкова”, за да ви върнем в далечната 1989-а посредством дебютния роман на Велина Минкова“.

Александра Н. Георгиева, съвестна ученичка за 7 клас, ще ви отведе на международен пионерски лагер в Корейската народнодемократична република! Ще посетим СССР и ще се приземим в НРБ точно навреме, за да уловим първите дни и месеци на Прехода. Няма да ви изпитваме, но ако променим намерението си, да не вземете да кажете, че амебата фотосинтезира! Биоложката никога няма да ви прости…

Бъдете готови! Да харесате ентусиазма на Андрония Попова, отличничка от „А” клас. Да изслушате внимателно доклада на Миленита, възторжена активистка от „Г” клас. Труженици от сладкарница „Пчела” ще ни сипят боза от чешма, ще хапваме тулумбички, а романа ще представи самият Светлозар Желев, Директор на химическия молив.

И тъй като носталгията без музика е като пощенски плик без марка, ще слушаме любимите ви шлагери от онова време – за тях ще се погрижи диджей MC Тимур.

При неявяване на лицето, получило това известие, неизвиненото отсъствие е гарантирано.

„Доклад на зелената амеба за химическия молив“ тук

Прочетете още

pokana-helikon

Актьорът Светослав Пеев ще представи биографията на Никола Анастасов в София

Актьорът Светослав Пеев ще представи пред фенове и читатели биографията на един от най-обичаните български …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.