На фокус
Начало / България / Премиера на „От 25-ия час до вечния час“ в „Червената къща“

Премиера на „От 25-ия час до вечния час“ в „Червената къща“

Фондация „Комунитас” и клуб „Християнство и култура”  ще представят на 12 февруари, четвъртък, от 18,30 ч в зала „Пеша Николова“ на „Червената къща“ книгата „От 25-ия час до вечния час“ на Константин Вирджил Георгиу. В дискусията ще участват проф. Калин Янакиев, прот. Николай Нешков, Деян Енев, а водещ ще бъде Тони Николов.

Наричан още приживе „православният Честъртън”, К. Вирджил Георгиу (19161-1992) е румънски писател и православен свещеник, който, прокуден от родината си след края на Втората световна война, се установява в Париж и започва да пише на френски. Книгата му „От 25-ия час до вечния час” (1965) е опит за духовна автобиография, в която по нишката на спомена този „поет на Христа и на Румъния” се връща към образа на бащата (два пъти отец – като баща и като свещеник), а също и към образа на човека в света, видян през призмата на иконата – не само такъв, какъвто е, но и какъвто трябва да бъде.

„От 25-ия час до вечния час“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Февруари_1140x403-2

Акцентите на февруари – здраве, мода, екшън и игра!

Четирите книги на месец февруари обещават здравословно всекидневие, разходка по подиумите на висшата мода и коридорите на …