Начало / България / „Възхвала на колебанието” на Георги Господинов и Маргарита Младенова отново в София

„Възхвала на колебанието” на Георги Господинов и Маргарита Младенова отново в София

Пиесата „Възхвала на колебанието“ на Георги Господинов ще се играе отново в София в голямата зала на Театрална работилница „Сфумато” на 15 февруари, неделя. Спектакълът, поставен от Маргарита Младенова, е по поезията и прозата на автора в книгите „Балади и разпади”, „Невидимите кризи”,  „И всичко стана луна”. Актьорският състав: Таня Йоргова, Деница Даринова, Десислава Касабова, Ивайло Гандев,  Димитър Костадинов, Добромир Цветков и Михаил Илийков е от Драматичен театър „Стефан Киров”, Сливен. Пиесата вече пожъна успех в Сливен.

„Възхвала на колебанието” е представление за участта на българина от времето на прехода. За живия човек, който вече 25 години се съпротивлява на превръщането му в „електорална единица“; пази в паметта си трепетите, мечтите, мислите и вълненията на своето лично битие, които очертават човешкото му пространство, достойнството му на „свят в света“. Вдъхновени от ранната поезия и късната проза на Георги Господинов, заредени от вечните „парчета“ на „Бийтълс”, шестима млади актьори в творчески сговор и доверие към зрителя водят своята артистична битка срещу о-без-човечаването на живота”, анонсира programata.bg.

„Време е за истина от сцената, но не каква да е истина, а изповедална истина. Защото проблемът на днешния човек е не как да се нахрани – проблемът е как да остане човек“, казва Маргарита Младенова.

Книги от Георги Господинов тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …