Начало / България / „Възхвала на колебанието” на Георги Господинов и Маргарита Младенова отново в София

„Възхвала на колебанието” на Георги Господинов и Маргарита Младенова отново в София

Пиесата „Възхвала на колебанието“ на Георги Господинов ще се играе отново в София в голямата зала на Театрална работилница „Сфумато” на 15 февруари, неделя. Спектакълът, поставен от Маргарита Младенова, е по поезията и прозата на автора в книгите „Балади и разпади”, „Невидимите кризи”,  „И всичко стана луна”. Актьорският състав: Таня Йоргова, Деница Даринова, Десислава Касабова, Ивайло Гандев,  Димитър Костадинов, Добромир Цветков и Михаил Илийков е от Драматичен театър „Стефан Киров”, Сливен. Пиесата вече пожъна успех в Сливен.

„Възхвала на колебанието” е представление за участта на българина от времето на прехода. За живия човек, който вече 25 години се съпротивлява на превръщането му в „електорална единица“; пази в паметта си трепетите, мечтите, мислите и вълненията на своето лично битие, които очертават човешкото му пространство, достойнството му на „свят в света“. Вдъхновени от ранната поезия и късната проза на Георги Господинов, заредени от вечните „парчета“ на „Бийтълс”, шестима млади актьори в творчески сговор и доверие към зрителя водят своята артистична битка срещу о-без-човечаването на живота”, анонсира programata.bg.

„Време е за истина от сцената, но не каква да е истина, а изповедална истина. Защото проблемът на днешния човек е не как да се нахрани – проблемът е как да остане човек“, казва Маргарита Младенова.

Книги от Георги Господинов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

407353049_746903160791827_1833475990585050969_n

Паулу Коелю се завръща с магична история за лъка и живота

Новата му книга излиза днес „Стрелецът“ предлага сюжет от онези, с които бразилският писател натрупа …