Начало / България / „Възхвала на колебанието” на Георги Господинов и Маргарита Младенова отново в София

„Възхвала на колебанието” на Георги Господинов и Маргарита Младенова отново в София

Пиесата „Възхвала на колебанието“ на Георги Господинов ще се играе отново в София в голямата зала на Театрална работилница „Сфумато” на 15 февруари, неделя. Спектакълът, поставен от Маргарита Младенова, е по поезията и прозата на автора в книгите „Балади и разпади”, „Невидимите кризи”,  „И всичко стана луна”. Актьорският състав: Таня Йоргова, Деница Даринова, Десислава Касабова, Ивайло Гандев,  Димитър Костадинов, Добромир Цветков и Михаил Илийков е от Драматичен театър „Стефан Киров”, Сливен. Пиесата вече пожъна успех в Сливен.

„Възхвала на колебанието” е представление за участта на българина от времето на прехода. За живия човек, който вече 25 години се съпротивлява на превръщането му в „електорална единица“; пази в паметта си трепетите, мечтите, мислите и вълненията на своето лично битие, които очертават човешкото му пространство, достойнството му на „свят в света“. Вдъхновени от ранната поезия и късната проза на Георги Господинов, заредени от вечните „парчета“ на „Бийтълс”, шестима млади актьори в творчески сговор и доверие към зрителя водят своята артистична битка срещу о-без-човечаването на живота”, анонсира programata.bg.

„Време е за истина от сцената, но не каква да е истина, а изповедална истина. Защото проблемът на днешния човек е не как да се нахрани – проблемът е как да остане човек“, казва Маргарита Младенова.

Книги от Георги Господинов тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

picture4

Светлана Дичева: Ако бях политик, щях да слушам внимателно интервютата с творци

Радиожурналистът предлага сега сборник с разкази Познавате кадифения тембър на Светлана Дичева от програма „Хоризонт“ …