Начало / България / Стартира конкурс по проекта „Словото на младите”

Стартира конкурс по проекта „Словото на младите”

В Пловдив обявиха началото на конкурс за творби в областта на литературата и визуалните изкуства за млади хора.

Обявени са две възрастови групи за учстниците – до 14 г. и до 25 г., които да се състезават за награди „Огънят на Орфей” (1, 2, 3 място). Всеки може да участва с творби без жанрово ограничение (стихотворения, разкази, повести и др.) – до 10 печатни страници общо.

Конкурсът е на свободна тема, но се очаква в творбите да бъдат застъпени проблеми, свързани с демократични и общочовешки ценности, в това число разбирателството и диалога между различните етноси. Обособени са няколко тематични ядра, сред които: въпросът за другия; изборът между добро и зло; желанието да бъдем съпричастни; казаната или премълчана добра дума; легенда за ромите и т.н.

Журито на конкурса е съставено от творци в областта на литературата и визуалните изкуства. Конкурсът е част от, финансиран от Програма за подкрепа на НПО в България. Ще бъдат връчени специални награди „Легенда за ромите” – независимо дали сте част от ромската общност или просто искате да я опознаете и да ни я покажете. Домакин на съревнованието е Езикова гимназия „Пловдив”

Желаещите могат да изпращат своите творби до 10 март по пощата на адрес:

Пловдив – 4000, П.К. 363, Фондация „Огънят на Орфей”, за конкурса

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …