Начало / България / Крайният срок за номиниране за Националните фантастични награди е 11 февруари

Крайният срок за номиниране за Националните фантастични награди е 11 февруари

Екипът на „Човешка библиотека“ призова почитателите на фантастиката да участват в Националните фантастични награди, защото новите НФН ще определят и кои творци ще представят България на „Еврокон 2015“.

„Подборът на наградите започва на 2 февруари и ще продължи повече от месец. В него може да се включи всеки приятел на фантастиката. Той ще протече в три етапа: предлагане на номинации, гласуване за приетите номинации и балотажи. Набирането на номинации ще продължи до 11 февруари. Награди ще се раздават в цели 23 категории, а техни носители ще станат писатели, художници, издатели, преводачи и други български творци. Класираните на първо място ще получат не само награда, но и шанса да представят България на Еврокон 2015: фестивал, който отличава най-обичаните фантасти от Европа и се провежда ежегодно в различен европейски град“, се казва в прессъобщението.

Организатори на Националните фантастични награди са SciFi.bg, Човешката библиотека, Фентъзи ЛАРП център, Сборище на трубадури, Цитаделата, Shadowdance, клуб „Светлини сред сенките“, клуб „Терра Фантазия“, клуб „Иван Ефремов“, клуб „Братя Стругацки“, Клуб по фентъзи и фантастика към ФМИ, клуб „Уибробия“, Дружество на българските фантасти „Тера фантазия“, knigi-igri.bg, списание „Дракус“, организаторите на Зимните Таласъмии и фестивала „Златен Кан“ и др.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …