Начало / България / Рестартираха литературния конкурс „Развитие“

Рестартираха литературния конкурс „Развитие“

Възобновен е националният литературен конкурс „Развитие“. Днес беше официално обявен регламентът за 2015 г. Последното издание на конкурса за ръкопис, а не на издадена книга,  беше през 2009 г. В журито тази година влизат Ивайло Знеполски  като председател, известният писател Георги Господинов и литературният критик и преподавател Бойко Пенчев.

За деветото издание на конкурса се приемат ръкописи  до 500 стандартни страници (по 1800 знака) – всеки в три екземпляра на хартия и един на електронен носител . Задължително условие е текстът да не е публикуван (включително електронно) и да не е даван за печат. Крайният срок за представяне на текстовете е 15 септември 2015 г. На 30 ноември  ще бъдат обявени петте номинации, а на 15 дни по-късно и победителят. Паричната премия е 7 000 лв. Награденият роман ще бъде публикуван до 3 месеца след обявяването на резултатите. Възможно е журито да предложи допълнително за издаване и друг от номинираните романи.

Конкурсът стартира през 1996 г. под егидата на фондация „Развитие“. В журито през годините са били Блага Димитрова, Тончо Жечев, Георги Господинов, Алек Попов, Ивайло Знеполски, Боян Биолчев, Валери Стефанов и др.

Прочетете още

EF_acc2U4AAtqtu

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“: Хилъри и Челси Клинтън посветиха книга на жените куражлийки

Съспенс излезе начело при художествените Джон Санфорд обича да се заиграва с мрачни и дори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.