На фокус
Начало / България / Последният роман на Джоджо Мойс излиза до дни на български

Последният роман на Джоджо Мойс излиза до дни на български

До дни на българския книжен пазар ще излезе поредният хит на Джоджо Мойс „Един + един“. След успеха на „Аз преди теб“, „Момичето, което бях“ и „Последното писмо от любимия“ писателката бе обявена от медиите на Острова за „най-добрата съвременна британска авторка“. „Един + един“ вече е преведен на 23 езика.

Новият й роман разказва историята на срещата между Джес и Ед. Джес е изоставена от съпруга си и принудена сама да води битка за оцеляване. Тя работи на две места, за да издържа дъщеря си Танзи и сина си Ники. Джес прави всичко по силите си, но парите все не й стигат. И въпреки че е оптимист по природа, понякога се чувства като най-самотния човек на света. Ед се намира в труден период от живота си. Заради една глупава грешка той е напът да загуби всичко: работата, състоянието, дома и дори свободата си. Ед е обвинен в злоупотреба с вътрешна информация и заплашен от седем години затвор. Въпреки че се старае да постъпва правилно, той се чувства като пълен неудачник.

Двамата се срещат случайно и това променя живота им…

Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 година. Завършва английска литература в Лондонския университет и спечелва стипендия за магистърска степен на вестник „Индипендънт“, където работи като редактор и кореспондент в продължение на десет години. Именно там среща и бъдещия си съпруг. Въпреки успешната журналистическа кариера, Джоджо мечтае да стане професионална писателка. Големият пробив за авторката идва с появата на пазара на деветия й роман – „Аз преди теб“, през януари 2012 година. За кратко книгата се превръща в истинска сензация, оглавява класациите за бестселъри, задържайки се в тях рекордно дълго време, и e номинирана за роман на годината. До този момент „Аз преди теб“ е преведена на 35 езика и от нея са продадени над 3 милиона екземпляра. Джоджо Мойс е сред малцината британски авторки, печелили наградата на Асоциацията на романтичните писателки за роман на годината два пъти – през 2004-а и 2011-а. Днес Джоджо живее в къща във викториански стил в Есекс със съпруга си и трите им деца.

Правата за филмиране на „Аз преди теб“ и „Един + един“ са закупени от филмовите студиа „Ню Лайн“ и „Метро-Голдуин-Майер“, в момента авторката работи и по двата сценария.

Свързани заглавия:

Излезе нов роман от Джоджо Мойс

Джоджо Мойс: Много е приятно, когато признанието дойде след дълго чакане

„Един + един“ тук

Книги от Джоджо Мойс тук

Прочетете още

mesec

Роман за разбуждане на лятото

Вечерите идват сега бавно и са прекрасни за четене „Магията на морското стъкло” е летен …