Начало / Свят / Франк Лампард стана посланик на „National Literacy Trust“, ще насърчава четенето сред децата

Франк Лампард стана посланик на „National Literacy Trust“, ще насърчава четенето сред децата

Английският футболист Франк Лампард стана посланик на благотворителната организация „National Literacy Trust“, съобщи thebookseller.com. В новата си роля спортната звезда ще насърчава грамотността и ще мотивира децата в неравностойно положение да четат.

Футболистът на „Манчестър Сити“ коментира:

„Радостен съм, че вече съм посланик на „National Literacy Trust“. Четенето трябва да бъде удоволствие, независимо на каква възраст си. Футболните звезди от „Премиър лийг“ със сигурност могат да мотивират децата да ценят книгите. Много лесно е за младите хора да се разсейват от компютърни книги и телевизия, но книгите са важни и това ме мотивира и аз да се захвана с писане.“

Лампард е автор на детската поредица „Magic Football“. От организацията заявиха, че са благодарни на футболиста за помощта и очакват той да накара хиляди деца да станат запалени читатели.

Франк Лампард е английски футболист, роден през 1978 г. Той започва кариерата си в „Уест Хям”, но направи име в „Челси”. В момента се състезава за „Манчестър Сити“. Лампард играе на поста атакуващ полузащитник. Той е бивш национал на родината си и има 29 гола в 106 мача за Англия.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …