Начало / Критика / 6 причини да посещавате библиотеката по-често

6 причини да посещавате библиотеката по-често

Всеки януари хората си поставят най-различни цели, които да подобрят качеството им на живот. Посещението на библиотека е често пренебрегвано, а тя всъщност е отличен източник на информация и знание, който помага в много аспекти. Ето 6 причини, заради които да посещавате библиотеките по-често, публикувани в huffingtonpost.com.

1. Певече четене. Първата причина е очевидната. В библиотеките безплатно можете да разгледате хиляди книги и да откриете нов любим автор или жанр. Не трябва да се пропуска и фактът, че библиотекарите предлагат своята помощ и винаги могат да дадат насоки.

2. По-малко гледане на телевизия. След дълъг работен ден много хора просто се прибират и лягат пред телевизора. Лесно е и не изисква усилия. Много по-полезно обаче би било да прегледате сайтовете на библиотеки и техните дигитални услуги. Вече много библиотеки заемат е-книги.

3. Проследяване на информационния поток. Ако сте човек, който трябва да следи какво се случва по света във всички сфера, трябва да се абонирате за най-различни издания. Това обаче може да излезе прекалено скъпо. Библиотеките също предлагат информационни и периодични издания и не е нужно да си купувате броевете.

4. Научаване на нещо ново. Рей Бредбъри е казал: „Не можех да отида в колеж, затова ходих до библиотеката три пъти седмично в продължение на 10 години“. Библиотеките предлагат научни и образователни материали и дори курсове, които са на прилична цена, много по-ниска от тази в известните учебни заведения.

5. Започване на нова кариера. Библиотеките са отличен източник на информация, от който можете да съберете основните материали, които да ви помогнат да започнете нова кариера. Ако пък сте начинаещ писател, те могат дори да ви помогнат да публикувате първия си роман.

6. По-малко стрес. Всеки има нужда понякога да се отърси от всекидневния стрес. Библиотеките предлагат спокойствие и са място, на което можете да четете и научавате нещо ново практически всеки ден. Това е навик, който ще подобри качеството ви на живот както в личен, така и в професионален аспект.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …