Начало / България / Деян Енев ще представи „Калуня-каля“ в Радио Благоевград

Деян Енев ще представи „Калуня-каля“ в Радио Благоевград

Деян Енев ще представи бестселъра на Георги Божинов „Калуня-каля“ в Радио Благоевград. Премиерата ще се състои на 27 януари, вторник, в 18:00 часа в Голямото концертно студио на радиото.

Представянето ще бъде съпътствано и с прожекцията на документалния филм „По закона на писателя“ – за завръщането на „Калуня-каля“ и за нейния автор Георги Божинов. Лентата е с режисьор Давид Иерoхам и оператор Александър Стоянов. В нея са включени интервюта с дъщерите на Божинов – Яна Божинова и Милка Рускова, писателите Деян Енев, Валентин Караманчев, Никола Радев,  издателят Стойо Вартоломеев и др.

„Датата 27 януари е специална, защото на нея се навършват 91 години от рождението на автора на книгата – Георги Божинов. А Благоевград е бил любимият му град. В него са преминали най-зрелите и силни години на писателя. Той е живял там и е обичал да му се наслаждава, като го е обикалял с мотор, а понякога и пеша. Бил е кореспондент на в. „Литературен фронт“, БТА и в. „Труд“. Но Благоевград има и сантиментална стойност за Георги Божинов. Неговият дядо Божин е воювал по тези земи по турско време и е починал там. Писателят е бил влюбен във всичко в този край – природата, хората, нравите – и е признавал многократно, че за него това е най-красивото кътче на света“, казват организаторите на премиерата.

Интересът към „Калуня-каля“  продължава да е много голям, като за по-малко от три месеца след отпечатването й под знака на Издателска къща „Хермес“ три тиража бяха напълно изчерпани. Наскоро роамънт  излезе в четвърти тираж. Книгата бе отличена и с наградата на книжарите на „Хеликон“ и получи „Златен лъв“ от Асоциация „Българска книга“ за издателски проект с най-голяма обществена значимост за 2014 година.

„Калуня-Каля“ тук

Свързани заглавия:

За „Калуня – каля” с болка и възхита (ревю)

Български писател (За Георги Божинов и неговия роман „Калуня-каля“)

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

407353049_746903160791827_1833475990585050969_n

Паулу Коелю се завръща с магична история за лъка и живота

Новата му книга излиза днес „Стрелецът“ предлага сюжет от онези, с които бразилският писател натрупа …