Начало / Свят / Ще бъде направен сериал по „Миниатюристът“ от Джеси Бъртън

Ще бъде направен сериал по „Миниатюристът“ от Джеси Бъртън

Ще бъде направен телевизионен сериал по бестселъра на Джеси Бъртън, „Миниатюристът“, съобщи thebookseller.com. Проектът ще реализира лондонската компания „Company Pictures“, която стои и зад адаптацията на „Вълци“ от Хилари Мантел. Авторката ще бъде консултант.

„Джеси е написала изключително красив роман, който кара читателя буквално да заживее в Амстердам от XVII век. В сърцето си нейната история е и бърз трилър, изпълнен с интрига и мрачни тайни – има страхотен потенциал за телевизионен хит. Надявам се нашия сериал да завладее публиката по начина, по който го направи книгата“, коментира Кейт Синклер от „Company Pictures“.

„Минатюристът“ е сред най-нашумелите книги в Обединеното кралство за 2014 г. Тя е вдъхновена от къща за кукли, която авторката видяла в Амстердам и връща читателя в холандската столица през XVII век. Изданието е преведено и на български език и публикувано от издателство „Сиела“.

„Миниатюристът” е дебютната книга на Бъртън. Преди да се захване с писане, тя се е изявявала като актриса. Бъртън работи върху втория си роман.

Свързани заглавия
„Миниатюристът” от Джеси Бъртън е най-популярната книга във Великобритания за 2014 г.

„Миниатюристът“ от Джеси Бъртън (анотация и откъс)
„Миниатюристът“ бе избрана за книга на годината на „Уотърстоунс“

„Миниатюристът“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …