Начало / Свят / Издателство „Taschen“ публикува книга с избрани фотографии на „Ролинг Стоунс“

Издателство „Taschen“ публикува книга с избрани фотографии на „Ролинг Стоунс“

Германското издателство за луксозни илюстровани издания, „Taschen“, публикува книга с избрани фотографии на рок групата „Ролинг Стоунс“, съобщи artmediaagency.com. По повод излизането на творбата издателската къща организира и изложбата „It’s Just A Shot Away: The Rolling Stones in Photographs“ в Лос Анджелис, Калифорния, на която са предстванети 100 снимки на легендарните изпълнители, дело на фотографите Дейвид Бейли, Геред Манковиц, Доминик Тарле и Алберт Уотсън.

Снимките в книгата са избрани от Руел Голдън, който е и куратор на изложбата. Тя ще продължи до 31 януари. Вероятно е след това да отвори врати нова изложба, но това все още не потвърдено. От германското издателство казват, че изданието им не е концентрирано върху музиката, а върху фотографията и имиджа на „Ролинг Стоунс“ през годините.

Премиерата на творбата беше посетена от знаменитости като Джак Никълсън, Памела Андерсън и Стивън Тайлър. Тайлър, вокал на друга култова рок банда, „Аеросмит“, призна, че е взимал пример от Мик Джагър за това как да бъде добър фронтмен.

„Всеки искаше да изглежда като тях. Аз не правя изключение. Не крия, че съм взаимствал много неща от Мик затова как да бъда добър фронтмен. Те изглеждаха точно толкова страхотно, колкото звучеше и музиката им. Имиджът им беше билет за върха“, сподели Тайлър.

Свързани заглавия
Кийт Ричардс също написа детска книжка
Мик Джагър отказва да пише мемоари, всичко за живота му било в Уикипедия

Книги от издателство „Taschen“ тук

„Бийтълс или Ролинг Стоунс“ тук

 „Мик Джагър. Бунтарят- рицар“ тук

„Life/ Кийт Ричардс“ тук

 

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …