Начало / България / Столичната библиотека основа литературен клуб

Столичната библиотека основа литературен клуб

Литературен клуб „Благодатният четвъртък“ кани гости, съобщи на страницата си в интернет Столичната библиотека. Събитието ще обедини литературата през различни гледни точки: музика, театър и пърформанс. Срещите ще се провеждат през четвъртък в клуб “Алкохол” на библиотеката.

Инициатори са директорът й Юлия Цинзова, Калин Терзийски, Захари Карабашлиев, Иво Милев и Теодора Тотева. Членове са Веселин Тодоров, проф. Михаил Неделчев, Георги Константинов, Недялко Йорданов и Едвин Сугарев, Милен Русков, Надежда Захариева, Магдалена Малеева, Андрей Захариев и др.

Първата среща на ”Благодатният четвъртък” ще се проведе на 15 януари, четвъртък, от 19 ч. Водещ ще е Део. Група “Ша ша” ще изпълнява ритъм енд блус. Темата на вечерта е „Познай от коя велика книга е това първо изречение” под формата на въпроси и отговори с публиката. Библиотеката ще раздаде награди на победителите.

На страницата си екипът на библиотеката е публикувал и следното съобщение:

Съпричастни сме с болката на френския народ по повод на престрелката в редакцията на френския сатиричен вестник “Charlie Hebdo”, довела до убийството на невинни граждани, и остро осъждаме този варварски акт на насилие и тероризъм.

Фото: libsofia.bg

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Fairy-Tale-website-image-no-date

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (26 септември – 2 октомври)

Стивън Кинг триумфира в художествения раздел на престижната американска класация с нов роман – „Fairy …