Начало / България / Столичната библиотека основа литературен клуб

Столичната библиотека основа литературен клуб

Литературен клуб „Благодатният четвъртък“ кани гости, съобщи на страницата си в интернет Столичната библиотека. Събитието ще обедини литературата през различни гледни точки: музика, театър и пърформанс. Срещите ще се провеждат през четвъртък в клуб “Алкохол” на библиотеката.

Инициатори са директорът й Юлия Цинзова, Калин Терзийски, Захари Карабашлиев, Иво Милев и Теодора Тотева. Членове са Веселин Тодоров, проф. Михаил Неделчев, Георги Константинов, Недялко Йорданов и Едвин Сугарев, Милен Русков, Надежда Захариева, Магдалена Малеева, Андрей Захариев и др.

Първата среща на ”Благодатният четвъртък” ще се проведе на 15 януари, четвъртък, от 19 ч. Водещ ще е Део. Група “Ша ша” ще изпълнява ритъм енд блус. Темата на вечерта е „Познай от коя велика книга е това първо изречение” под формата на въпроси и отговори с публиката. Библиотеката ще раздаде награди на победителите.

На страницата си екипът на библиотеката е публикувал и следното съобщение:

Съпричастни сме с болката на френския народ по повод на престрелката в редакцията на френския сатиричен вестник “Charlie Hebdo”, довела до убийството на невинни граждани, и остро осъждаме този варварски акт на насилие и тероризъм.

Фото: libsofia.bg

Прочетете още

lunar-eclipse-sep-28-2015-deanne-fortnam-4

Книги, които да четем по пълнолуние

Задъхващи и омагьосващи заглавия от списъка за необикновени моменти Луната наистина е специална сега Първо, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *