Начало / Любопитно / „Радио Хеликон“ препоръчва „Заведи ме вкъщи”

„Радио Хеликон“ препоръчва „Заведи ме вкъщи”

Случайно ли е озаглавен „Заведи ме вкъщи” новият сатиричен роман на Михаил Вешим, с чудесни илюстрации от Дамян Дамянов и  излязъл в навечерието на Коледа – не, разбира се. Книжката разказва за дете, взето от дом за сираци на Бъдни вечер и то от популярен телевизионен водещ. За няколко часа малкият Християн научава, че няма Дядо Коледа, има спонсор, че звездите от екрана светят не със собствена, а с отразена светлина, че не празнуват, а рекламират. Прекрасно разказана история за медиите, които ни въвличат в илюзорния си свят, където всеки жест е суетен, режисиран и преднамерен. Там ли е истинския  живот?

Препоръчваме ви да отворите  книжката „Заведи ме вкъщи”. Тогава ще осмислите въпроса, който често задавате на децата – „Какъв искаш да станеш, като пораснеш?”. И ако някое ви отговори – „ човек в равностойно положение”, не зяпайте в телевизора, погледнете  близките си хора. И им пожелайте всичко най-добро, благодарни, че сте заедно вкъщи.

Свързани заглавия

Красимир Проданов и Людмила Еленкова, водещи на „Радио Хеликон”: Програмата е наситена с преживявания за любителите на всякакви книги

„Заведи ме вкъщи” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …