Начало / Любопитно / „Радио Хеликон“ препоръчва „Заведи ме вкъщи”

„Радио Хеликон“ препоръчва „Заведи ме вкъщи”

Случайно ли е озаглавен „Заведи ме вкъщи” новият сатиричен роман на Михаил Вешим, с чудесни илюстрации от Дамян Дамянов и  излязъл в навечерието на Коледа – не, разбира се. Книжката разказва за дете, взето от дом за сираци на Бъдни вечер и то от популярен телевизионен водещ. За няколко часа малкият Християн научава, че няма Дядо Коледа, има спонсор, че звездите от екрана светят не със собствена, а с отразена светлина, че не празнуват, а рекламират. Прекрасно разказана история за медиите, които ни въвличат в илюзорния си свят, където всеки жест е суетен, режисиран и преднамерен. Там ли е истинския  живот?

Препоръчваме ви да отворите  книжката „Заведи ме вкъщи”. Тогава ще осмислите въпроса, който често задавате на децата – „Какъв искаш да станеш, като пораснеш?”. И ако някое ви отговори – „ човек в равностойно положение”, не зяпайте в телевизора, погледнете  близките си хора. И им пожелайте всичко най-добро, благодарни, че сте заедно вкъщи.

Свързани заглавия

Красимир Проданов и Людмила Еленкова, водещи на „Радио Хеликон”: Програмата е наситена с преживявания за любителите на всякакви книги

„Заведи ме вкъщи” тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …