Начало / Свят / Почина писателят Робърт Д. Сан Суси

Почина писателят Робърт Д. Сан Суси

Писателят Робърт Д. Сан Суси почина, съобщи mediabistro.com. Той беше на 68 години. Смъртта му е причинена от усложнения вследствие на травма в главата, получена при падане през декември 2014 г. Той е автор на множество детски и илюстровани книги. Суси беше консултант на студиото „Дисни“ и е написал сценария на хитовия анимационен филм „Мулан“.

Писателят използваше мотиви  от фолклорни традиции на различни държави в творчеството си. Също популяризираше и адаптираше по свой начин известни приказки, сред които „Пепеляшка“. Многобройните му пътувания го вдъхновяват да напише книги като „Cut from the Same Cloth: American Women of Myth“ и „Legend, and Tall Tale“.

Роден през 1946 г. в Сан Франциско, Суси е запален читател още от дете. Близък е с брат си Дан, който пък става илюстратор на детски произведения. Двамата често си сътрудничат за различни творби през годините. Суси завършва творческо писане в „St. Mary’s College“, а по-късно изучава религия и митология в държавния университет в Калифорния. Работил е като мениджър на книжарница и редактор.

„Приказки за Крал Артур, принцеса Гуиневир и храбрия рицар Ланселот“ от Робърт Д. Сан Суси тук

Фото: rsansouci.com

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …