На фокус
Начало / България / Георги Тошев представя „АBBА. Любов, триумф, раздели“ на парти в столичен клуб

Георги Тошев представя „АBBА. Любов, триумф, раздели“ на парти в столичен клуб

Популярният журналист Георги Тошев ще представи книгата си „АBBА. Любов, триумф, раздели“ на специално ретро парти в столичен клуб, обявиха от издателство „Сиела“. Луксозният албум излезе на българския пазар по Коледа и предизвика голям интерес.

Късната премиера ще се състои на 9 януари, петък, от 20 ч в „Hacienda Club“ на пл. „Народно събрание“ 3 в столицата. Дрескодът ще е в духа на 70-те години, а музиката, естествено, ще е на незабравимата шведска група, чиито хитове десетилетия наред звучат из дискотеките. От издателството пък обещаха много изненади за феновете.

„Тази книга е пъзел, а може би кръстословица, която едва ли ще реша изцяло. Ще започна не от триумфа на АBBА, а от днешния ден на Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид. Историята на АBBА не е сензация! Тя е обикновена среща на необикновени таланти. Те преживяват своето лично Ватерло, но не се оставят то да бъде единствено. Историята им наподобява филм. Не холивудски, а шведски. В нея съжителстват елементи от великата северна сага, преплитат се триумф и трагедия, богатство и бедност. Спомнете си Нора на Ибсен или госпожица Юлия на Стриндберг. Каквото и да им се случва, те успяват да преодолеят себе си в преследването на своите мечти. Подобно на филмите на един друг велик швед, кинорежисьора и драматурга Ингмар Бергман, във филма на „Абба“ има и болка, и светлина, и мрак, и така характерните за Севера неистовост и последователност.
Историята на Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид е дълбоко лична. Но тя има и своята публична страна. След 1974 година, когато никому неизвестните шведи печелят в английския град Брайтън наградата на песенния фестивал „Евровизия“ с парчето „Waterloo“, животът им става твърде публичен. Той вече не им принадлежи изцяло, защото каквото и да правят оттук нататък, то ще бъде следено, коментирано, често изопачавано от медиите в целия свят. През 2006 година при първата ми среща с Фрида в швейцарското градче Цермат, където живее през последните години, тя ми каза: „Да бъдеш публичен, значи да си готов да споделяш с другите!“

„Може би не всеки дом в Швеция има Библия, но със сигурност ще намерите поне един албум на АBBА, казва за книгата на Тошев „New Musical Express „.

„АBBА. Любов, триумф, раздели“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Февруари_1140x403-2

Акцентите на февруари – здраве, мода, екшън и игра!

Четирите книги на месец февруари обещават здравословно всекидневие, разходка по подиумите на висшата мода и коридорите на …