На фокус
Начало / Свят / Марк Зукърбърг направи Литературен клуб във „Фейсбук“

Марк Зукърбърг направи Литературен клуб във „Фейсбук“

Нов мащабен проект за потребителите на най-голямата социална мрежа – „Фейсбук“ подготви създателят й Марк Зукърбърг. Притеснен от критиките, че мрежата му вреди на способността за концентрация и пречи на четенето на книги, американецът обяви, че от този месец стартира свой нов литературен клуб. На всеки две седмици той ще обявява заглавието на книгата, която чете, и ще кани над 30 милиона потребители да се присъединят към четенето и да обсъждат съдържанието й.

„Много съм развълнуван от моето книжно предизвикателство. Ще откриете, че четенето на книги е много изпълващо в интелектуален план. Книгите ви позволяват да изследвате една сфера, но и да откриете нови неща за себе си в неподозирана дълбочина, която не може да ви даде нито една друга медия в днешно време. Надявам се да удържа собствената си медийна диета, като прочета възможно най-много книги“, твърди в изявление Зукърбърг.

В края на годината пък всеки потребител ще може да види своята година в книги, както напоследък това може да направи в снимки и събития. До момента инициативата е събрала над 122 000 почитатели, макар да бе пусната в неделя следобед. Така Зукърбърг се надява да надмине по популярност читателския клуб на Опра Уинфри. Първият избор на основателя на „Фейсбук“ за четене е книгата „The End of Power“ от Мойзес Наим.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 март – 19 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Не ви познавам от Теодора Димова …

Един коментар

 1. …четенето на книги е много изпълващо в интелектуален план…

  И изборът на М Зукърбърг за книга и автор – “ Политолог Мойзес Наим в книге «The End of Power» доказывает, что перевороты из редкого явления становятся правилом. «Власть теперь легче захватить, но труднее использовать и удержать», — пишет он….“

  Аз бих стартирала с Толстой ,а защо не и Сергей Минаев ,В Пелевин …

  Интимно занимание си е четенето :-)

  Политолозите са най-накрая на редичката ми
  Журналистите – пък въобще нямат място