Начало / Свят / Политическа книга за деца излиза в Обединеното кралство

Политическа книга за деца излиза в Обединеното кралство

Политическа книга за деца ще излезе в Обединеното кралство, съобщи „Индипендънт”. Произведението е озаглавено „The Election” и дело на журналистката Елинор Левенсън. Тя цели да информира идните поколения за това как работи политиката, какво означава да гласуваш и т.н. Творбата ще бъде в британските книжарници от 5 януари 2015 г.

Книгата проследява историята на децата Алекс и Еви, чиито семейства са привърженици на конкуриращи се партии в предстоящи избори. С помощта на илюстрации „The Election” обяснява как работят политическите кампании, как се изчисляват резултатите на избори и каква е целта на телевизионните дебати. Левенсън коментира:

„Исках да обясня процеса на гласуването на децата, за да не израснат с мисълта, че политиката е нещо скучно, с което се занимават другите. Напротив – всички ние се занимаваме с политика, независимо дали го искаме. Децата задават въпроси за това как работи обществото през цялото време. Няма как отговорите да не са свързани с политика. Книгата е урок за толерантността. Една партия печели, но децата и техните семейства остават приятели. Инициативата ми ще бъде успешна ако през 2030 г. има много висока избирателна активност. Децата, които ще четат книгата сега, ще бъдат избирателите тогава.”

Книгата на Левенсън получи похвали от представители на консерватори, лейбъристи и либерални демократи.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …