Начало / Свят / Печатните книги са по-добър избор за вечерно и нощно четене

Печатните книги са по-добър избор за вечерно и нощно четене

Печатните книги са по-добър избор в сравнение с електронните за вечерно и нощно четене, показва ново проучване, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Изследването е проведено от отдела по медицина на университета „Харвард”. Резултатите показват, че тези, които са използвали четец, който излъчва светлина, са заспали по-късно и са се чувствали по-малко отпочинали на следващия ден.

Все пак не бива да се правят крайни изводи от проучването, защото в него са взели участие едва 12 души. Освен това, резултатите не важат за четци като оригиналния „Amazon Kindle”, „Nook” на „Barnes & Noble”, „Kobo” и оригиналния „Sony Reader”, които не излъчват светлина. Но хората, които използват други устройства като „Kindle Fire”, таблети или мобилни телефони, са изложени на риск от непълноценен сън.

Учените от „Харвард” са на мнение, че потребителите, които използват излъчващи светлина устройства, не само рискуват да не спят пълноценно, но при тях има по-голям риск и от рак на гърдата, простатата или дебелото черво, подобно на работещите нощни смени.

Прочетете още

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

На върха в Корея – философия и бизнес

Книги с мисия предпочитат в източната страна Класацията, която ви предлагаме, е от най-голямата книгоразпространителска …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *