Начало / Свят / Американските студенти предпочитат да учат с учебници, а не с лаптопи

Американските студенти предпочитат да учат с учебници, а не с лаптопи

Новите технологии все повече навлизат в сферата на образованието, но проучване показва, че американските студенти предпочитат традиционните учебници, съобщи qz.com. Изследването е направено от „Student Monitor” и са взели участие 1 200 души. С изключение на моментите, когато се събира информация или се планира график, студентите предпочитат да използват печатни издания.

Изборът им не е толкова изненадващ. Научните материали показват, че учeщите се фокусират по-добре, когато в ръцете си имат традиционна книга, отколкото когато четат на екран. Но предпочитанията на американските студенти могат да се дължат и на факта, че те все още нямат голям опит с ученето на компютър. Компютрите засега се използват много по-широко в началните етапи на образованието в САЩ.

Не случайно четците и таблетите все повече се опитват да имитират традиционните издания – симулиране на отгръщане на страницата, допир до хартия и др. Според експерти от университета „West Chester University”, с напредването на компаниите в този аспект дигиталните устройства ще се използват все по-често от студентите в САЩ.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3 (4)

Ясни са номинациите за Награда „Хеликон“ 2022!

След професионално изчитане на преобладаващата част от белетристичната продукция в България, публикувана между октомври 2021 …