Начало / Свят / Излезе книга с журналистически текстове на Джордж Оруел

Излезе книга с журналистически текстове на Джордж Оруел

Книга с журналистически текстове и анализи на Джордж Оруел излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф”. Тя е озаглавена „Seeing Things as They Are: Selected Journalism and Other Writings” и е дело на учения Питър Дейвисън. Творбата е публикувана от „Harvill Secker”.

Освен известен романист, Оруел е бил още признат журналист, анализатор и хроникьор на своето време. Той е изразявал позицията си по най-различни социални, политически и морални дилеми. Писателят засяга теми като независимостта на Шотландия, имиграцията, Испанската гражданска война и образователната система.

В творбата на Дейвисън са включени още ревюта на театрални постановки, филми, книги като „Прекрасният нов свят”, „Моята борба” и др. Добавени са и повече от половината материали от колонката „As I Please” в изданието „Tribune” от 40-те години на миналия век. Читателят дори ще разбере позицията на автора на „1984” за паранормалното.

Този микс от не толкова популярни текстове на Джордж Оруел помага за по-доброто разбиране на британския класик както като писател, така и като личност. Книгата е ценна и от историческа гледна точка, представяйки едни от най-обективните и критични анализи на проблемите на ХХ век.

Свързани заглавия
Престоят на Джордж Оруел в затвора беше потвърден

Родната къща на Джордж Оруел ще бъде превърната в музей

Джордж Оруел: Никой не е патриот, когато стане дума за данъци

Рецепти за сладкиши от Джордж Оруел

Джордж Оруел съветва приятел как да пише ревюта

Публикувана е кореспонденцията на Джордж Оруел
Джордж Оруел: Защо пиша
Джордж Оруел: Усилията, които положих да напиша „1984”, почти ме убиха
Джордж Оруел: Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги

Книги от Оруел тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …