На фокус
Начало / Критика / 10 причини защо книгите са съвършения коледен подарък

10 причини защо книгите са съвършения коледен подарък

Коледа наближи и близките дни са последен шанс за купуване на подаръци. А книгите несъмнено са най-добрите коледни (а и не само) подаръци, така че не се колебайте да подарите добро четиво. Ето и 10 причини защо това е така, публикувани в kallistipublishing.com и iseeme.com.

1. Книгите не са скъпи. Да, има много скъпи колекционерски издания, но много популярни и световноизвестни бестселъри са на съвсем достъпни цени.

2. Можете да предадете на книгата уникален характер. Ако напишете специално послание към този, на когото я подарявате, тя ще стане дори още по-ценна за него.

3. Книгите нямат срок на годност. Джаджите се развалят, дрехите се изхабяват. Книгите обаче могат да красят рафтовете завинаги. Този, на когото сте я подарили, ще се сеща винаги за вас, ще погледне към библиотеката си.

4. Всички подаръци могат да се купят от едно място. Знаем колко уморително е да се обикалят препълнените магазини преди празниците. Ако решите да подарите книги обаче, можете да купите всички от една книжарница.

5. Няма нужда да се тревожите за нищо. Взимате книга за подарък, опаковате я и я слагате под елхата. След това остава само да видите усмивката на лицето на този, за когото е предназначена. Няма нужда да се притеснявате дали сте уцелили точния размер, цвят или дали сте забравили батерии.

6. Има по нещо за всеки. От самопомощ, през драма, трилър, философия и научна фантастика – има четиво за всеки вкус.

7. Образователни са. Всички знаем, че книгите съдържат знание. А знанието е най-добрия възможен подарък.

8. Книгата е подарък, който може да бъде отварян отново и отново.

9. Книгите са най-добрата страна на развлекателната индустрия. Няма реклами, не им свършват батериите, съдържанието им наистина има стойност.

10. Книгите са повече от подходящ подарък за деца. Не съдържат малки части, не се чупят, когато се изпуснат на земята, не издават дразнещи шумове. Освен това научават децата на нови неща и обогятават речника им.

Прочетете още

107417807-1716301278675-GatesSummer2024

Книги и сериал препоръча за лятото Бил Гейтс

Прави го вече много години 68-годишният съосновател на „Майкрософт“ е известен с това, че чете …