Начало / Свят / Ще бъдат направени два филма по „То“ от Стивън Кинг

Ще бъдат направени два филма по „То“ от Стивън Кинг

Холивудските адаптации на романи на Стивън Кинг продължават. Само дни след като стана ясно, че Джош Буун ще режисира четирилогия по епичния „Сблъсък“, следва и екранизация на „То“, съобщи deathandtaxesmag.com. Прожекцията ще бъде в 2 части, а авторът е дал благословията си за проекта. Продуцентът Дан Лин потвърди, че Кари Фукунага, набрал популярност със сериала „Истински детектив“, ще режисира първата част.

Снимките ще стартират през 2015 г. Лин коментира:

„Най-важното за нас е, че Стивън Кинг даде благословията си. Нямаше да стартираме ако той не беше потвърдил, че сега е правилното време за това. Кари също се съгласи с нашия план и затова сме удовлетворени.“

„То“ излиза за първи път през 1986 г. Романът разказва за зловещ клоун, който убива деца. Създанието използва фобиите на всеки, който преследва. Книгата засяга теми, основополагащи за творчеството на Кинг – силата на паметта, травмите от детството и грозотата зад лъжливата фасада на ценностите на малкия град. Творбата е преведена на български език и публикувана на части. Книгата беше превърната в минисериал през 1990 г. В ролята на злото създание беше Тим Къри.

Свързани заглавия
Матю Макконъхи ще играе Рандъл Флаг в екранизацията на „Сблъсък“ от Стивън Кинг

Джош Буун ще прави 4 филма по „Сблъсък“ от Стивън Кинг

Ще бъде направен сериал по романа на Стивън Кинг „22 ноември 1963“

Книги от Стивън Кинг тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …