Начало / България / Излиза ново, специално издание на „Естествен роман“

Излиза ново, специално издание на „Естествен роман“

15 години след публикуването на „Естествен роман“ на Георги Господинов „Жанет 45“ пуска ново, лимитирано издание на най-успешната книга на писателя. По този повод издателят организира среща с автора на 16 декември, вторник, в столичния Дом на архитекта от 18,30 ч.

„Специалното десето издание с новата корица на Яна Левиева има за пръв път предговор от автора с подробности около написването на романа. В специален текст Бойко Пенчев търси тайната на тази „щастлива книга”, се казва в прессъобщението на организаторите.

„Естествен роман” има досега 10 издания. Дебютът на Георги Господинов в прозата излиза през 1999 г., в самия край на 1990-те, след като печели Националния конкурс „Развитие” за ръкопис на роман. Второто и всички последвали издания излизат с печата на „Жанет 45”. Първи за света го откриват френското издателство „Фебюс” и сръбското „Геопоетика”.

Публикуван е на почти всички основни европейски езици – френски, английски, немски, испански, италиански, руски, полски, чешки и т.н., в над 30 държави по света. Превръща се в най-превеждания български роман след 1989 г.

Георги Господинов е един от малкото български автори, за чиято книга пишат издания като „Ню Йоркър“, „Таймс“, „Гардиън“, „Нойе цюрхер цайтунг“, „Нувел обсерватьор“ и др.

Свързани заглавия
Георги Господинов спечели Вазовата награда за литература 

Георги Господинов: Вярвам в романи, които са изтъкани от колебание

Книги от Георги Господинов тук

Прочетете още

Toshev-Cveta

Георги Тошев: Има незаменими личности и Татяна Лолова е от тях

„Днес е лесно да изгрееш и бързо да залезеш“, казва още писателят и журналист „Татяна …