Начало / България / Излиза преработено издание на „Second Life“ на Станислава Чуринскиене

Излиза преработено издание на „Second Life“ на Станислава Чуринскиене

До дни на българския книжен пазар ще излезе второ преработено и допълнено издание на известния роман „Second Life“ на  Станислава Чуринскиене. Книгата този път излиза с клеймото на издателство „Президент”. През 2008 г. беше публикувана от „Асима”.

През 2007 г. авторката се затваря в нает нарочно апартамент, далеч от физическия свят, за да напише третата си книга. В продължение на половин година тя общува със себеподобните си изключително във виртуалното пространство, опитвайки се да опознае новата прослойка, която самата тя нарича „интернет имигранти“ – все по-разрастващата се група на хора, които прекарват почти цялото си време в мрежата, управляват професионалните си дела през интернет и общуват, влюбват се и правят секс с потребители от цял свят, и живеят в социалните мрежи. След десет месеца се появява книга, която е толкова художествена литература, колкото и документалистика. „Second Life” е първият летопис на интернавтите в съвременната българска литература.

Станислава Чуринскиене дълго се опитва балансирано да осъвмести двете си образования – психология и журналистика. След като разбира, че балансът е мит, се отказва от работата с хора с тежки психични заболявания и се съсредоточава върху писането за икономика, политика и нещата от живота. Все пак успява да обедини професиите си чрез разказване на истории – автор е на романите„Бог да Благослови Стю”, „Second Life”, „Хванаха ме да крада”, „Инцидент“. „От Космоса с любов“, последният за сега роман на авторката, печели руския държавен конкурс „„Национальная программа подджержки и развитие чтения“, предстоят издания на руски и литовски и филмиране.

 

Свързани заглавия

Правят филм по „От Космоса с любов“

„От Космоса с любов“ спечели руски държавен конкурс за превод

Станислава Чуринскиене: Харесва ми как се чете в България – с лист и химикалка

„От Космоса с любов“ от Станислава Чуринскиене (анотация и откъс)

 

Книгите на  Станислава Чуринскиене тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …