Начало / Свят / Ръкописи на две непубликувани песни на Боб Дилън отиват на търг

Ръкописи на две непубликувани песни на Боб Дилън отиват на търг

Ръкописите на две незаписани песни от началото на кариерата на Боб Дилън ще бъдат продадени на търг, организиран от аукционна къща „Christie’s”, на 4 декември, съобщи rollingstone.com. Очаква се цената им да достигне между 30 000 и 60 000 долара.

Текстът на песента му „Go Away You Bomb“, писан през 1962 г., в началото е бил подарен на Изи Янг – основател на Фолклорния център в Ню Йорк. Песента била написана за непубликуваната книга на Янг с документи срещу ядрената енергия. Очаква се тази песен да бъде продадена за около 50 000 долара.

Робърт Алън Цимерман, познат с артистичния си псевдоним Боб Дилън , е певец, музикант, композитор, актьор, поет и сценарист, реден на 24 май 1941г. в Дълут, Минесота САЩ. Има смазващо влияние в поп музиката. Голяма част от най-популярните му творби са създадени през 60-те години на ХХ век, когато той се превръща в една от знаковите фигури на общественото недоволство в Съединените щати. Някои от песните му, като „Blowin’ in the Wind“ и „The Times They Are a-Changin’“ се превръщат в химни както на движението за граждански права, така и на антивоенното движение. Дилън прави революция в писането на поп песни, като използва по-откровени и дълги текстове, често приети като поеми. Ранната поезия на Дилън включва много политически, социални и философски елементи, които са част от контракултурата, преживяваща нов разцвет през този период. Разширявайки съществуващите жанрове, Боб Дилън включва в музиката си елементи на различни стилове, като фолк, блус, кънтри, госпъл, рокендрол, рокабили и дори джаз и суинг.

Пълната биография на Дилън тук

„Хроники” от Боб Дилън тук

 

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …