Начало / България / „Иноваторите“ от Уолтър Айзъксън излиза на български

„Иноваторите“ от Уолтър Айзъксън излиза на български

„Иноваторите“, новата книга на Уолтър Айзъксън – писател, историк и бизнесмен, ще излезе на българския книжен пазар. Творбата ще бъде в родните книжарници в началото на декември. В произведението си авторът на единствената оторизирана биография на Стив Джобс пише за лидерите на мисълта в историята, като основно се обръща внимание на пионерите в дигиталната епоха.

Основаната теза на автора е, че най-големите открития не са дело на отделни личности, а на упорита работа на сработени и способни екипи. Главна героиня в изследователския труд на Айзъксън е Ада Лъвлейс. Тя е единственото законно дете на поета Лорд Байрон и е считана за първия програмист. Графиня Лъвлейс е математичка, създала първия т.нар. аналитичен двигател, последовател на сметачната машина на Чарлс Бабидж. Айзъксън пише още за личности като Ваневар Буш, Алън Тюринг, Гордън Мур, Бил Гейтс, Лари Пейдж и много други.

„Иноваторите“ излезе на англоезичкния книжен пазар през октомври тази година. Любопитно е да се спомене, че преди да публикува труда си, Айзъксън пусна откъси в сайтове като „LiveJournal” и „Sribd”. Тогава той заяви, че вместо да се опитва да предпазва книгата си от пиратство, ще се опита да се допита до читателите за мнения и коментари.

Уолтър Айзъксън е американски писател, историк, бизнесмен, и журналист роден през 1952 г. Той е президент и изпълнителен директор на института „Aspen Institute“. Бил е ръководител в „CNN“ и главен редактор на списание „Time“. Писал е биографии на Бенджамин Франклин, Алберт Айнщайн и Хенри Кисинджър.

Свързани заглавия
Уолтър Айзъксън: Истинската създателка на компютъра е графиня Ада Лъвлейс – дъщерята на Лорд Байрон

„Стив Джобс: Единствената официална биография, одобрена от основателя на Apple“ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …