Начало / Любопитно / „Домашен хляб“ от Ивелина Иванова (анотация)

„Домашен хляб“ от Ивелина Иванова (анотация)

Хлябът е велика и свещена храна за човечеството. Създаването му винаги е било свързвано с мистично свещенодействие, а съвършеният хляб е считан за върховна благословия и се получава само с богат опит, задълбочени познания и редки майсторски умения. Сега може да постигнете това и у дома – благодарение на „Домашен хляб“.

Книгата съдържа повече от 40 илюстрирани рецепти за приготвяне на хляб с квас, без квас и с мая – всички те без помощта на специални уреди. „Домашен хляб“ отделя внимание на основните познания за печенето, характеристиките на различните зърна и брашна, ролята на температурата и на естествените ензими за качеството на хляба, по какво се различават маята и квасът. Тези знания са допълнени с практически съвети и обяснения, така че книгата да се превърне в най-добрия наръчник за печене на хляб в домашни условия.

Рецептите, създадени и приготвени от Ивелина Иванова, са вдъхновени както от националните кулинарни традиции, така и от съвременното разбиране за здравословно хранене, приветстващо използването на древни зърнени култури като лимец и спелта, а също и от прилагането на щадящи суровините техники на обработка като мелене в каменна мелница.

В „Домашен хляб“ ще откриете рецепти както за познати хлябове като франзела и пърленка, така и за традиционните за различни култури лаваш, чапати и фокача. При приготвянето на някои хлябове ще ви изненадат вино, картофи и сушени домати – необичайни съставки, които само леко загатват за цялото световно разнообразие от хлябове. Книгата на Ивелина Иванова ще е вашият доверен водач по пътя на майсторството.

Всички хлябове в книгата са илюстрирани с красиви и информативни снимки, а някои от рецептите са онагледени и с допълнителни фотографии, показващи основните етапи в приготвянето им. Снимките са дело на Ирина Гутова и Николай Камбуров.

ЗА АВТОРА

Ивелина Иванова e шеф-готвач на menumag.bg и на списание „Меню“ от самото им създаване. Автор е на много кулинарни книги. Директор и основен преподавател в Кулинарно училище „Меню“, лектор по теми, свързани с храната и здравословното хранене на много конференции и презентации. За Ивелина Иванова готвенето е повече от професия – то е просто начин на живот. Притежава невероятния усет и талант да създава нови и вкусни ястия.

„Домашен хляб“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …