Начало / Свят / Матю Макконъхи ще играе Рандъл Флаг в екранизацията на „Сблъсък“ от Стивън Кинг

Матю Макконъхи ще играе Рандъл Флаг в екранизацията на „Сблъсък“ от Стивън Кинг

Вече стана ясно, че епичният роман на Стивън Кинг „Сблъсък“ ще бъде филмиран в 4 части, а режисьорът Джош Буун намекна, че актьорския състав ще бъде впечатляващ. Думите му се потвърждават – носителят на „Оскар“ Матю Макконъхи ще изиграе злодея в историята., Рандъл Флаг се е появявал в поне 9 от романите на Кинг, като главен или второстепенен отрицателен персонаж.

Романът на Кинг е публикуван през 1978 г. Той представя титанична битка между доброто и злото, след като вирус почти е унищожил човечеството. Книгата е от над 1300 страници, а на български е публикувана в два тома. Много критици са на мнение, че това е най-доброто произведение на майстора на хорър. Макконъхи ще представи зловещ каубой със свръхестествени сили, който си построява база в руините на Лос Анджелис.

45-годишният Макконъхи е едно от най-нашумелите имена в „Холивуд“ през последните години. В началото на 2014 г. той получи „Оскар“ за ролята си в „Клубът на купувачите от Далас“, където игра болния от СПИН Рон Уудръф. Той впечатли и в последния хит на режисьора Кристофър Нолан, „Интерстелар“, както и в мрачния сериал „Истински детективи“. Макконъхи участва и в адаптациите на романите „Време да убиваш“ от Джон Гришам и „Адвокатът с Линкълна“ от Майкъл Конъли.

Свързани заглавия
Джош Буун ще прави 4 филма по „Сблъсък“ от Стивън Кинг

Книги от Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Разтърсващ роман за обичта между майка и дъщеря

На пазара вече може да откриете „Френското булчинско магазинче” от Дженифър Дюпий – история за …