Начало / Свят / Матю Макконъхи ще играе Рандъл Флаг в екранизацията на „Сблъсък“ от Стивън Кинг

Матю Макконъхи ще играе Рандъл Флаг в екранизацията на „Сблъсък“ от Стивън Кинг

Вече стана ясно, че епичният роман на Стивън Кинг „Сблъсък“ ще бъде филмиран в 4 части, а режисьорът Джош Буун намекна, че актьорския състав ще бъде впечатляващ. Думите му се потвърждават – носителят на „Оскар“ Матю Макконъхи ще изиграе злодея в историята., Рандъл Флаг се е появявал в поне 9 от романите на Кинг, като главен или второстепенен отрицателен персонаж.

Романът на Кинг е публикуван през 1978 г. Той представя титанична битка между доброто и злото, след като вирус почти е унищожил човечеството. Книгата е от над 1300 страници, а на български е публикувана в два тома. Много критици са на мнение, че това е най-доброто произведение на майстора на хорър. Макконъхи ще представи зловещ каубой със свръхестествени сили, който си построява база в руините на Лос Анджелис.

45-годишният Макконъхи е едно от най-нашумелите имена в „Холивуд“ през последните години. В началото на 2014 г. той получи „Оскар“ за ролята си в „Клубът на купувачите от Далас“, където игра болния от СПИН Рон Уудръф. Той впечатли и в последния хит на режисьора Кристофър Нолан, „Интерстелар“, както и в мрачния сериал „Истински детективи“. Макконъхи участва и в адаптациите на романите „Време да убиваш“ от Джон Гришам и „Адвокатът с Линкълна“ от Майкъл Конъли.

Свързани заглавия
Джош Буун ще прави 4 филма по „Сблъсък“ от Стивън Кинг

Книги от Стивън Кинг тук

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …