Начало / България / Готвачите от „Бон Апети“ Стоян и Лора публикуваха книга с рецепти

Готвачите от „Бон Апети“ Стоян и Лора публикуваха книга с рецепти

Топ готвачите Лора и Стоян зарадваха почитателите на шоуто си с уникална книга с рецепти. Луксозното издание „Сезони в кухнята на Лора и Стоян“ е работено цяла година, за да се обхванат всички сезонни ястия. Причината е, че  „всеки зеленчук има „няколко седмици слава“, в които вкусът е съвършен, а цената – достъпна“.

„Кулинарията богатее от въображението и смелостта да импровизираш. Затова си позволяват да издигнат няколко не толкова популярни продукта на „кулинарния пиадестал“, а други, много обичани, на пръв поглед като че ли липсват. Но този „пръв поглед“ лъже. Има ги, те са скрити в много варианти, по които можете да сготвите всяко едно ястие.
Авторите се надяват тази книга да ви е интересна, да ви вдъхнови, да ви накара да сте смели в кухнята, да ви мотивира да се борите с кулинарното еднообразие, да ви бъде помощник и муза. Добре дошли в неосветения от прожекторите кулинарен свят!“, се казва още в анотацията.

В „Сезони в кухнята на Лора и Стоян“ са включени рецепти, които двамата симпатични майстори в кухнята не са показвали пред зрителите си на малкия екран.

Стоян е роден през 1980 г. в Пловдив. Учил е в Технически колеж „Джон Атанасов” (компютърни технологии) и в Университета по хранителни технологии в родния си град. Бивш футболист е на ПФК „Ботев Пловдив“. Занимава се професионално с готвене от 8 години.

Лора е родена през 1987 г. в София. Завършила е Софийската професионална гимназия по туризъм (СПГТ) през 2006 г. Специализирала е във Франция, Италия, Германия и Испания. Лауреат е на първа награда от международни конкурси за млади готвачи в Италия.

„Сезони в кухнята на Лора и Стоян“ тук

Прочетете още

71K72qp42yL._AC_UF894,1000_QL80_

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (13 май – 19 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „King Of Sloth“ от Ана Хуанг (нова в класацията) 2. „Funny …