Начало / България / „Щиглецът“ на Дона Тарт от 25 ноември ще бъде в книжарниците

„Щиглецът“ на Дона Тарт от 25 ноември ще бъде в книжарниците

Романът „Щиглецът“ на  Дона Тарт, който спечели „Пулицър“ за художествена литература за 2014 г., излиза на български. Книгата, издание на „Еднорог“, ще бъде в книжарниците от 25 ноември.

Всяка нова книга на Дона Тарт, забележителна във всяко отношение фигура в света на американската литература, се смята за събитие, тъй като тя издава по едно заглавие на десет години. Последният й роман „Щиглецът“ – несъмнено литературно събитие от световна величина – е мрачна, динамична и вълнуваща история, достойна за Дикенс (както отбелязва и критиката), историята на един млад мъж, загубил рано майка си в терористичен атентат, израстване сред тайните и сенките на антикварно магазинче в Ню Йорк и фалшивия, лекомислен блясък на Лас Вегас.

Романът се радва на изключителен интерес от страна на публиката и критиката. Книгата е описана от журито като “красиво написан роман за съзряването, с изключително добре обрисувани образи. Книга, която вълнува ума и докосва сърцето”.

„Щиглецът” ще бъде филмиран от холивудското студио Warner Bros. Работата по лентата вече е започнала, като продуценти на проекта са Брет Ратнър, Брад Симпсън и Нина Джейкъбсън. Ратнър е добре познат с режисьорската си работа над „Червения дракон“ по едноименния роман за Ханибал Лектър, а Джейкъбсън е един от основните продуценти на хитовия филмов франчайз „Игрите на глада“.

Дона Тарт е родена през 1963 г. в Мисисипи, САЩ. Списание „Тайм” я включи в 100-те най-влиятелни личности в света, в Топ 100 е на най-добре облечените известни личности на модното издание „Венити Феър” .

Свързани заглавия

Дона Тарт: За мен визуалната страна на света е доминираща

Последният бестселър на Дона Тарт излиза и на български

И “Goldfinch” на Дона Тарт ще бъде филмиран

„The Goldfinch“ на Дона Тарт с „Пулицър“ за художествена литература  

Петима писатели са сред 100-те най-влиятелни личности на „Тайм“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …