Начало / Свят / Али Смит с награда за експериментална художествена проза

Али Смит с награда за експериментална художествена проза

Али Смит спечели литературната награда „Goldsmiths Prize“, съобщи thebookseller.com. Тя беше отличена за своя роман „How to be Both“. Тази година беше едва второто издание на отличието, което носи парична премия от 10 000 паунда на победителя. Така Смит спечели втори приз в рамките на 48 часа, след като беше удостоена и с „Literary Book of the Year“ по-рано тази седмица.

Книгата на Смит е посветена на различните форми на изкуството и комуникацията между тях. Книгата представя едновременно 2 истории от XV и ХХ век.

Наградата, която се дава от университета „University of London“, е за експериментална художествена проза . Награждава се книга, която показва възможностите на формата на романа. Първото издание беше спечелено от Аймар Макбрайд за творбата й „A Girl is a Half-Formed Thing“.

Али Смит е шотландска писателка, родена през 1962 г. Преди да стане писателка на пълен работен ден е преподавала в университета „University of Strathclyde“. Смит не крие своята хомосексуалност. Българският читател я познава от книгите „Там, но за това“, „Момче или момиче“ и „Случайността“.

Книги от Али Смит тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

b0a7c8bd82e0205bbc33554e0da83b18

Творци от цял свят почитат Франц Кафка

Книгите му от гледна точка на нашето съвремие премерват те Писателят си отива от света ни …