Начало / Свят / Джеймс Шамъс ще режисира филма по „Възмущение” от Филип Рот

Джеймс Шамъс ще режисира филма по „Възмущение” от Филип Рот

Пореден роман на Филип Рот ще бъде адаптиран на големия екран. Този път става въпрос за творбата му „Възмущение”, която ще бъде екранизирана от Джеймс Шамъс, известен като сценарист на филмите „Планината Броукбек”, „Изгубени в превода”, „Пианистът” и др., съобщи insidemovies.ew.com. Шамъс ще бъде и продуцент.

Действието в романа на Рот, публикуван през 2008 г., се развива през 1951 г. Главният герой е Маркъс Меснър, който напуска родното си място в Нюарк, Ню Джърси и отива в колеж в Охайо. В типичния си стил авторът анализира човешката психика и поставя вечни проблеми като любов, неопитност, глупост, интелектуална съпротива. Книгата по прекрасен начин пресъздава и духа на 50-те години в САЩ.

„Маркъс Меснър е неповторим персонаж – толкова открит и жив. Антъни Бергман пък е невероятен продуцент. Да ги събера за първата си изява като режисьор е късмет, за който никога не съм се и надявал”, сподели Шамъс.

Много книги на Филип Рот са адаптирани на големия екран. Сред тях „Goodbye, Columbus”, „Синдромът Портной”, „Човешкото петно”, „Елегия” и др. В момента се прави филм и по „Американски пасторал”.

Свързани заглавия
Ал Пачино в адаптация на роман от Филип Рот
Юън Макгрегър ще играе в адаптацията на „Американски пасторал“ от Филип Рот

Книги от Филип Рот тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

422065351_724037106485594_8062317724303146292_n

Децата избират най-хубавите книги на годината

Всеки участник е част от почетното жури „Бисерче вълшебно“ стартира сега за 12-ти път – …