Начало / Свят / Арета Франклин ще заведе дело срещу автора на „Respect“

Арета Франклин ще заведе дело срещу автора на „Respect“

Американската певица Арета Франклин смята да заведе дело срещу Дейвид Риц – автор на нова книга за живота й, защото е писана без нейното съгласие.

„Има много долнопробни, долнопробни книги… Това са лъжи, лъжи, лъжи и още лъжи. Обмислям да заведа дело. Ако това не е клевета, не знам какво трябва да бъде“, каза тя пред вестник „Детройт Нюз“, цитирана от БГНЕС.

Смята се, че Арета е засегната от твърденията на Риц, че през 50-те години е имала разкрепостено сексуално поведение. Авторът, който в книгата използва интервюта с роднини, приятели и сътрудници на певицата, от своя страна твърди, че тази част е била премахната от автобиографията й.

„Разбирам, че Арета не иска да говори за това… Кой иска да признае, че до 8 часа вечерта се е молил на Господ, а час по-късно е бил с някой красавец? С Арета започнахме още преди да станем тийнейджърки… искахме да изпитаме всичко. Не бих използвала израза сексуално активни, бих казала сексуално свръхактивни“, казва певицата Ета Джеймс.

Макар че Арета Франклин е ядосана заради книгата, според автора биографията е знак на уважение.

„Прекарах 25 години в проучвания за „Respect“. Книгата ми е символ на уважението ми към артистичния гений на Арета. Това е портрет на една жена, която е преживяла и покорила сложната култура на шоу бизнеса“, казва Дейвид Риц за вестник „Ню Йорк Пост“.

Свързани заглавия

Излезе биография на Арета Франклин

 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …