На фокус
Начало / Свят / Арета Франклин ще заведе дело срещу автора на „Respect“

Арета Франклин ще заведе дело срещу автора на „Respect“

Американската певица Арета Франклин смята да заведе дело срещу Дейвид Риц – автор на нова книга за живота й, защото е писана без нейното съгласие.

„Има много долнопробни, долнопробни книги… Това са лъжи, лъжи, лъжи и още лъжи. Обмислям да заведа дело. Ако това не е клевета, не знам какво трябва да бъде“, каза тя пред вестник „Детройт Нюз“, цитирана от БГНЕС.

Смята се, че Арета е засегната от твърденията на Риц, че през 50-те години е имала разкрепостено сексуално поведение. Авторът, който в книгата използва интервюта с роднини, приятели и сътрудници на певицата, от своя страна твърди, че тази част е била премахната от автобиографията й.

„Разбирам, че Арета не иска да говори за това… Кой иска да признае, че до 8 часа вечерта се е молил на Господ, а час по-късно е бил с някой красавец? С Арета започнахме още преди да станем тийнейджърки… искахме да изпитаме всичко. Не бих използвала израза сексуално активни, бих казала сексуално свръхактивни“, казва певицата Ета Джеймс.

Макар че Арета Франклин е ядосана заради книгата, според автора биографията е знак на уважение.

„Прекарах 25 години в проучвания за „Respect“. Книгата ми е символ на уважението ми към артистичния гений на Арета. Това е портрет на една жена, която е преживяла и покорила сложната култура на шоу бизнеса“, казва Дейвид Риц за вестник „Ню Йорк Пост“.

Свързани заглавия

Излезе биография на Арета Франклин

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (20 март – 26 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Войната на буквите от Людмила …