Начало / България / „Киномания“ предлага и премиера на книга

„Киномания“ предлага и премиера на книга

Тазгодишното издание на „Киномания“ ще бъде премиерно и за нова книга на българския книжен пазар, обявиха от издателство „Колибри“. На 16 ноември сръбската писателка Владислава Войнович ще представи „Хартиеният принц“ минути  преди началото на  прожекцията на екранизацията по книгата. Премиерата ще бъде в кино „Люмиер“ в 11 ч. Режисьор на лентата е Марко Костич.

Владислава Войнович работи като сценарист и продуцент, но обича да експериментира с изразните средства на различни жанрове – поезия, романи, драматургия, есета и филмова критика. „Хартиеният принц“ е нейният дебютен роман за деца, получил висока оценка от читатели и критика. По книгата е заснет детски късометражен филм (2005), спечелил първа награда на 52-рия Белградски фестивал за късометражни и документални филми, а по-късно е реализирана и игрална версия, която има в актива си 12 награди от международни кинофоруми.

Още два филма по нашумели книги включва програмата на „Киномания“. На 18 ноември от 20,45 ч ще бъде премиерата на едноименния филм по бестселъра на Катрин Панкол „Жълтите очи на крокодилите“.  Френско испанската продукция на първата част от трилогията на Панкол е с режисьор Сесил Телерман, а ролите са поверени на  Еманюел Беар, Жюли Депардийо, Карол Роше, Жак Вебер, Едит Скоб, Патрик Брюел, Самюел льо Бихан, Ким Гутиерес.

На 15 ноември за първи път на големия екран у нас ще бъде излъчен и „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ по едноименния роман на Юнас Юнасон. Премиерата на филма е във филмотечно кино „Одеон“ от 20,30 ч. Режисьор на лентата е Феликс Хернгрен, а в ролите са Роберт Густафсон, Ивар Викландер, Миа Скерингер, Алън Форд.

„Киномания“ започва на 13 ноември.

„Жълтите очи на крокодилите“ тук

„Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hollystephenkingcouv

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 септември – 24 септември)

Очаквано, новият роман на Стивън Кинг „Холи“ се позиционира на първо място тази седмица, а …